Tips bij het organiseren van een communiefeest

Een eerste of plechtige communie, lentefeest, bar mitswa, … organiseren kan stressvol zijn.
Wij verzamelden enkele tips om je op weg te helpen.

Maak een goede planning

Huur een tent voor het communiefeest, lentefeest, bar mitswa, ... van uw kind. Een goede planning is het fundament van een geslaagd feestje. Als je de nodige regelingen ruim op tijd treft, zul je meer rust hebben in je hoofd. Het is altijd handig om te werken met een kleine checklist:

  1. Op welke datum gaat het feest door?
  2. Hoeveel genodigden staan er op de gastenlijst?
  3. Geef je het feestje thuis of huur je een zaaltje?
  4. Wat is je budget?
Op basis van deze lijst kun je starten met de nodige voorbereidingen.

Zorg voor een geschikte locatie

Ga aan de slag van zodra de datum van de ceremonie gekend is. Stel een gastenlijst op, zodat je weet hoeveel personen er aanwezig zullen zijn. Heb je relatief veel gasten? Dan kun je misschien een zaaltje afhuren. Een beter en goedkoper idee is om een tent te huren. Uiteraard kan dit alleen als je tuin daarvoor ruim genoeg is. Zorg voor voldoende tafels en stoelen zodat iedereen kan plaatsnemen. Wanneer je je beperkt tot een receptie, kun je bijvoorbeeld enkele hoge statafels zetten, waarrond de gasten het aperitief kunnen nemen.

Eet lekker, maar vergeet niet om zelf te genieten

Feest gaat altijd gepaard met een lekker hapje en een drankje. Op een communie- of lentefeest doe je dan ook vaak die extra moeite om je gasten te verbazen met je kookkunsten. Hou er wel rekening mee dat je als gastvrouw en/of gastheer hierdoor niet teveel van het feest mist. Een traiteur inhuren kan een optie zijn om dit te vermijden. Werk je met een budget? Zoek dan naar makkelijke receptjes die geen of weinig last-minute voorbereidingen vergen. Als je te weinig plaats in je eigen koelkast hebt, kun je voor weinig geld een extra frigo bijhuren.

Zorg voor entertainment

Wanneer er veel kinderen aanwezig zijn op het feest, is het een goed idee om te zorgen voor actieve afleiding. De kids hebben zich waarschijnlijk laten botvieren op snoepjes, taart, chips, … en die extra energie moeten ze natuurlijk kwijt. Een springkasteel huren is hiervoor een goede oplossing. Het springen vinden ze niet alleen superleuk, het is ook een uitstekende vorm van lichaamsbeweging!

Liever geen springkasteel? Zorg dan voor enkele spelletjes, zoals springtouwen, diabolo’s, ganzenbord, vier-op-een-rij, ... Wij hebben het leukste van dit speelgoed gebundeld in grote spelletjeskoffers die we te huur aanbieden. Voor de stoere jongens en meisjes is er ook de lasershooting game. Met een laserpistool en sensor om te dragen op de borst, spelen ze ongetwijfeld de ganse middag oorlogje. En dat op een geweldloze, veilige manier! Ook geïnteresseerde nonkels en tantes kunnen deelnemen.

Wanneer je rekening houdt met bovenstaande tips maak je er absoluut een geslaagd feest van.
Veel succes en vooral veel plezier!

Heb je al gedacht aan:

Tenten Tafels en stoelen Een springkasteel Verlichting Verwarming Spelletjeskoffer Lasershooting Ballonboog Tentvloeren Muziekinstallatie

Moet dit aan huis gebracht worden? Controleer hier wat de transportkosten bedragen voor je woonplaats.

Liever een pakketje huren voor jouw verjaardags-, lente- of communiefeest?
Ondek de Partyboxpakketten:

Pakketten

STOPZETTING
×

Beste klanten, sympathisanten,

Het is met spijt dat ik hierbij de stopzetting van Feestverhuur De Partybox aankondig. De werkgevers van mijn hoofdactiviteit hebben een nieuwe uitdaging aangeboden en ik heb beslist deze aan te nemen. Dit gaat gepaard met meer werkuren en de feestverhuur past jammer genoeg niet meer in het plaatje.

Bedankt voor het jarenlange vertrouwen, de mooie samenwerkingen en de aangename contacten!

Mathijs, zaakvoerder